logo speeltuin h w scherm groot

Speeltuin “Helmond-West” is van oudsher een traditionele speeltuin. Da wil zeggen dat er veel speeltoestellen staan waar kinderen op kunnen spelen. Het zelf ontdekken is er de laatste jaren bij gekomen onder de noemer natuurlijk spelen.
Er zijn simpele, kleine toestellen voor kleine kinderen waar ouders makkelijk direct toezicht kunnen houden, maar ook grotere, avontuurlijke toestellen waarin het klauteren en klimmen een grotere rol spelen. Natuurlijk zijn er schommels en wippen, maar ook andere toestellen waarin kinderen uitgedaagd worden om samen in te spelen.
Naast de toestellen is er een waterspeelplek. Daar kunnen kinderen zelf water oppompen en met sluisjes en dammen spelen. Het water mondt uit in een grote zandbak waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met water en zand.
In 2017 zijn er op verschillende plekken wilgen geplant. De bedoeling is dat die in de toekomst geknot gaan worden en dat kinderen met het snoeihout hutten kunnen gaan bouwen.

We willen ouders erop wijzen dat het verstandig is om rekening te houden met de kleding als een bezoek aan de speeltuin gepland wordt.

Image

Speeltuin Helmond-West

Arbergstraat 85

5707 TK Helmond

facebook icon