logo speeltuin h w scherm groot

Water en blikkie. September 2023.
In het voorjaar is er hard gewerkt om onze waterspeelplek om te toveren tot een heus
regenpark. Dit regenpark is vóór de zomervakantie volop in bedrijf gegaan, maar we zijn er
nog niet tevreden over. Aanvankelijk kwam er een bruine aanslag op de stenen en op de
blauwe gietvloer. Dat bleek het gevolg van teveel ijzer in het grondwater.
Inmiddels heeft de leverancier van het regenpark daar wat aan gedaan en de bruine aanslag
is nagenoeg weg. Het programma waarop het gehele regenpark loopt zorgt er op dit moment
helaas voor dat de aardlekschakelaar regelmatig omslaat.
Al met al teleurstellend voor de kinderen, omdat er vaak niet in en met het water gespeeld
kan worden.
Wat on sook nog zorgen baart is de hoeveelheid water die in de overstort, achter het
regenpark staat. Daar is het waterpeil regelmatig te hoog en du sook gevaarlijk.
We blijven eraan werken om het geheel optimal te maken!
Wellicht heeft u gemerkt dat deze zomer Blikkie, de voorleesbus van de bibliotheek ontbrak.
Blikkie is stuk en moet vervangen worden. Dat is echter een enorme aanschaf.
Omdat we Blikkie een warm hart toedragen vermelden we hier de link naar het verhaal achter
Blikkie. Draagt u Blikkie ook een warm hart toe? Stort dan een bijdrage!:
www.bibliotheekhelmondpeel.nl/blikkie


Maart 2023.
Velen zullen er naar uit gekeken hebben: zondag 5 maart opent de speeltuin weer!
Er zullen een aantal zaken anders zijn dan andere jaren.
Om te beginnen wordt op dit moment de waterspeelplek aangepast. In de toekomst kan er meer en op andere manieren met water gespeeld worden dan al mogelijk was. Ook het gedeelte achter de waterspeelplek wordt aangepakt. Helaas is het geheel nog niet klaar met de opening, maar veel later zal dat niet zijn. De kinderen zullen er nu nog niet zo op misgrijpen, het is toch nog wat te koud om met water te spelen (zie ook het filmpje onder ‘media’).
Ten tweede is de palenwand bij de ingang verwijderd. De palen ware naan het rotten en er zijn er de afgelopen jaren al de nodige weggehaald. Nu was het tijd om alles te vervangen. Of er nog iets tegen het stalen hekwerk geplaatst wordt is nog niet duidelijk.
Ten derde heeft iedereen de afgelopen tijd gemerkt dat de inflatie en de oorlog in Oekraïne nogal wat gevolgen heeft voor de prijzen van energie en in de supermarkt. Dat merken wij ook.
Daarom zijn de prijzen in het paviljoen van drank en snacks aangepast. Helaas naar boven. Toch proberen we de speeltuin laagdrempelig te houden. Dat is o.a. te erken aan de entreeprijzen. Die veranderen niet. Losse entrée is nog steeds € 2,-- en een abonnement voor een heel seizoen nog steeds € 25,- voor een heel gezin, inclusief opa’s en oma’s.
De entrée op 5 maart is gratis!
Wel kunt u een nieuw abonnement afsluiten voor het komende seizoen.
Veel speelplezier!!

 

Oktober 2022
Langzaam maar zeker komt er een einde aan weer een zeer succesvol seizoen.
Iets minder dan vorig jaar, maar toch. Er zijn zo’n 1370 gezinnen als lid ingeschreven dit jaar! Dat is het op een na beste resultaat in de hele geschiedenis van de speeltuin.
Daarnaast was het gedurende het gehele seizoen erg druk. Dat hadden we met name te danken aan het mooie weer.
Op 21 oktober staat ons laatste ‘feestje’ van het jaar alweer gepland: de Lichtjesavond. Zoals bezoekers van eerdere edities van ons weten is de speeltuin dan verlicht met talloze lampjes. Als je nu in de speeltuin komt zie je ze al hangen. De voorbereidingen zijn al in volle gang.
Op 21 oktober is de speeltuin van 18.00 uur tot 21.00 uur open. De entrée is dan gratis en voor alle kinderen is er een verrassing.
In de herfstvakantie is de speeltuin nog open. We hopen op goed weer, dan kunnen uw kinderen nog een week lekker genieten van buiten spelen voordat de gure wintermaanden aanbreken. Op 1 november gaat de speeltuin dicht.
Nog een tip: betaal in het paviljoen nu alvast de contributie voor 2023. Dan zijn uw kinderen voor volgend jaar alvast verzekerd van spelen. De contributie blijft volgend jaar ongewijzigd: € 25,- voor een heel gezin.
In November volgen hier de nieuwe ontwikkelingen voor het komende jaar.

 

Juli 2022
We zijn alweer halverwege het seizoen en de speeltuin draait al seen tierelier. We gaan wat abonnementen betreft vorig jaar achterna. Ook wat drukte betreft hebben we niet te klagen.
Er blijven wel altijd knelpunten: een tekort aan vrijwilligers, met name in het paviljoen.
Dus heeft u wat ruimte in uw agenda en komt dat regelmatig voor, vraag dan in het paviljoen eens naar de mogelijkheden om bij te springen, of stuur on seen mailtje. We zijn hartstikke blij met alle hulp!
Op 17 juli zal het IVN, dat in dat weekend het 40-jarig bestaan viert, een spelletjesmiddag organiseren voor belangstellende kinderen. Er zullen zo’n 20 verschillende natuuropdrachten uitgezet worden: doe-dingen, raadspelletjes, knutselen en speuren, er zit van alles tussen. Hartstikke leuk dus. De spelletjes kunnen gespeeld worden van 13.00 uur tot 15.00 uur.
Kom met uw kinderen naar de speeltuin en schrijf uw kind(eren) in. Er zit vast een leuk prijsje aan gekoppeld! En voor mensen die geen abonnement hebben: de toegang tot de speeltuin is op die dag gratis!
Op de zaterdag ervoor (16 juli) zal het paviljoen gesloten zijn i.v.m. de receptive die het IVN dan houdt voor het 40-jarig bestaan. De speeltuin is dan wel gewoon open en verkoop van drank, ijsjes en snoep vindt dan plaats aan de deur.
Inmiddels zijn er ook plannen om onze waterspeelplek te moderniseren. Als alles doorgaat zal volgend jaar het een en ander aangepast worden. De verhogingen worden wat afgezwakt en er komen meer mogelijkheden om met water te spelen. Bovendien zal het water uiteindelijk gebruikt worden in het laagste gedeelte van de speeltuin, achter de waterspeelplek. Zo gaan we ook nog eens op een duurzame manier te werk.
Als laatste willen we u wijzen op het feit dat we van de gemeente te horen hebben gekregen dat er geen alcoholhoudende dranken in de tuin zelf genuttigd mogen worden. Dit mag alleen op het terras. Het kan dus zijn dat u erop aangesproken wordt als u toch met een pilsje of glas wijn in de tuin rond loopt.


Maart 2022
Het nieuwe seizoen staat op punt van beginnen. Wij kijken er naar uit. U ook hopen we!
Er zijn wel enkele zaken die we onder ieders aandacht willen brengen.
Ten eerste willen we nogmaals benadrukken dat de gehele speeltuin rookvrij is!
Daarnaast hebben we van de gemeente te horen gekregen dat er ín de tuin geen
alcoholhoudende dranken meer mogen worden genuttigd. Uiteraard mag dat wel op het
terras, maar niet meer in de tuin dus.
Er is de afgelopen week een nieuw toestel geplaatst in de hoek van het springkussen. We
hopen dat de kinderen dit met veel plezier uit gaan proberen. We hopen op goed weer op
6 maart en ook daarna natuurlijk, want dan kunnen we ook weer veel mensen
verwelkomen.

 

Januari 2022
We hebben het succesvolste seizoen uit onze geschiedenis achter de rug!
In december gingen er 1410 brieven de deur uit! Nog nooit had de speeltuin zoveel gezinnen als lid ingeschreven, als het afgelopen jaar. We weten inmiddels de belangrijkste reden wel. Onze speeltuin was open toen bijna alles vorig jaar in maart in lockdown en dus gesloten was. Dat zorgde ervoor dat heel veel mensen naar Helmond-West kwamen om hun kinderen de mogelijkheid te bieden om buiten te spelen. Velen kwamen voor de eerste keer. Dat het beviel blijkt uit het feit dat er van die mensen ook al velen voor het nieuwe seizoen betaald hebben.

Want jawel, over een dikke maand gaat de speeltuin alweer open. 6 Maart is de dag!

Succes heeft altijd een keerzijde…. De rijen aan de poort waren lang en dat was best vervelend.
Daarom roepen we mensen op om, als je weer een jaar lang van speelplezier voor je kinderen verzekerd wilt zijn, betaal alvast via de bank, dan sta je meteen geregistreerd! Het lidmaatschap is gelijk gebleven: € 25,- voor een heel gezin voor het gehele seizoen 2022. Lid worden kan door dat bedrag over te schrijven naar NL62RABO 0121069877. Vermeld wel even uw adres bij de overschrijving!

Een nieuw seizoen proberen we vaak te starten met een nieuw toestel. Zo ook dit jaar. Er staat weer een leuk nieuw toestel voor kinderen om te ontdekken. We verklappen nog niets, kom zelf maar kijken.

Tot 6 maart!

 

September 2021, Opening Tiny Forest Helmond-West.

Wellicht hebt u als bezoeker van de speeltuin in het voorjaar wat activiteiten gezien aan de andere kant van de Goorloop. Als u uw auto daar geparkeerd hebt moet het u opgevallen zijn. Sinds enkele jaren wordt er in Helmond aandacht besteed aan Tiny Forests. Dat zijn kleine bosjes die midden in een bebouwde omgeving een groen, kloppend hart kunnen vormen. Kinderen kunnen er spelen, maar ook leren van de natuur. Samen met ouderen, de leerkracht van de school, kan er van alles geleerd worden over hoe de natuur in elkaar zit. Samen met buurtvereniging Apostelhoeve, het IVN- Helmond en basisschool Westwijzer heeft de speeltuin het initiatief genomen om naast de speeltuin op het gebied van de voormalige volkstuinen een Tiny Forest te laten aanleggen. Dat initiatief is door IVN-Brabant gehonoreerd.
De activiteiten in het voorjaar waren dan ook voor het aanleggen van dit Tiny Forest.
Binnenkort wordt het Tiny Forest geopend. Op 25 september, op burendag, komt om 13.00 uur wethouder Erik de Vries het Tiny Forest openen, samen met de leerling van Westwijzer die de naam voor het Tiny foerst bedacht heeft. Zij zullen het naambord onthullen.
De speeltuin is blij met het Tiny Forest omdat nu een wens, namelijk ‘natuurlijk spelen’ mogelijk gemaakt wordt. Weliswaar niet ín de speeltuin, maar dan toch er vlak naast. We hopen dat kinderen van Helmond-West en Mierlo-Hout het Tiny Forest gaan ontdekken en er ook veel van leren.

 

 


Juli 2021

Het seizoen is in volle gang en ondanks het matige weer draait de speeltuin een mooi seizoen. Het is behoorlijk druk.
Sinds vorige week hebben we er en nieuwe speelgelegenheid bij. In het gedeelte voor de kleine kinderen is een mogelijkheid gecreeerd om met grote legoblokken te spelen. Kinderen kunnen met de kleurrijke blokken van alles bouwen. Als blijkt dat het goed gaat (de blokken binnen de omheining blijven en er niet mee gegooid wordt e.d.) zullen er meer blokken bijgekocht worden zodat de speelmogelijkheden ook groter worden.
Nu de zomervakantie begonnen is zal ook elke week op de woensdagmiddag BLIKKIE weer aanwezig zijn.
De voorleesbus van de bibliotheek is elke woensdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur aanwezig om kinderen even een pauze te gunnen tussen het spelen door.
De zomervakantie brengt ook andere openingstijden met zich mee. Gedurende deze zes weken is de speeltuin al om 11.00 uur in de ochtend open.
Wil je tijdens de vakantie echt profiteren, word dan lid. Voor € 25,- kun je gedurende het gehele lopende seizoen met het gehele gezin, inclusief opa’s en oma’s gebruik maken van de speeltuin.

Ondanks Corona toch open!

Na een gebroken seizoen 2020, waarin ons 60-jarig bestaan in duigen viel door de uitbraak van het corona-virus, zijn we dit jaar weer open gegaan op de dag die ons voor ogen stond: 7 maart.

Dat had nog wel wat voeten in aarde. Maar gelukkig werkte de overheid mee. Landelijk gezien werd aangedrongen op openstelling van speeltuinen zodat kinderen in ieder gevl buiten kunnen spelen. Wel wilden we eerst de toestemming krijgen van de gemeente. Die kwam, na lang en veelvuldig aandringen op 5 maart binnen. Vandaar geen aandacht voor de opening in de pers, maar een redelijke geruisloze start van het seizoen.
Inmiddels draait de speeltuin alweer enkele weken en het gaat top!
Paviljoen en terras zijn gesloten, dat ligt voor de hand. Er is wel drank en versnaperingen te koop aan de deur. Sjef en zijn team doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken.
Het is ook weer mogelijk om een gezinsabonnement af te sluiten. Dat geldt voor het gehele seizoen en kost slechts € 25,- voor het gehele gezin inclusief opa’s en oma’s.
De feestelijkheden die we vorig jaar gepland hadden in het kader van ons 60-jarig bestaan en helaas niet door konden gaan, zullen we dit jaar proberen te laten plaatsvinden. Al dat het geval is dan kunt u dat ezen op onze facebook-pagina, op deze website en in de plaatselijke pers.
Inmiddels is ook het tiny forest naast de speeltuin aangeplant. Dat had een feestelijke gebeurtenis moeten worden, maar verliep door corona ook redelijk geruisloos. Later zal er nog een keer publiekelijk aandacht aan besteed worden.

We hopen dit jaar op een mooi seizoen en veel speelplezier! Dat wensen we idereen die onze speeltuin bezoekt van harte toe!

 

 

September 2020

 

Rabo club support.

 

Deze week is de Rabo Club Support actie weer van start gegaan. Uiteraard doet de speeltuin ook weer mee.
Iedereen die een Rabobank-rekening heeft en lid is van de Rabobank mag stemmen. U kunt dat heel simpel doen via de Rabo bankieren app en via internetbankieren. Of kijk op de website van de Rabobank onder Rabo club support.
We willen het geld dat we op deze manier binnen krijgen besteden aan het vervangen van toestellen die daaraan toe zijn. Daarmee blijft de speeltuin aantrekkelijk én veilig, voor on seen belangrijk aspect.
Vergeet niet te stemmen, u doet ons, maar vooral ook de kinderen er een groot plezier mee!!!
En als u dan toch stemt, vergeet ook het IVN-afdeling Helmond niet. Zij hebben bij ons hun onderkomen.


Helaas kunnen we lichtjesavond dit jaar niet door laten gaan. Er komen doorgaans zoveel mensen naartoe dat we de onderlinge afstand en veiligheid niet kunnen garanderen. We hopen dat de situatie volgend jaar anders zal zijn en we onze festiviteiten rond het 60-jarig bestaan (die we allemaal uit hebben moeten stellen) wel kunnen organiseren.


Door Corona konden we dit jaar de speeltuin pas op 1 juli openen. We hebben daardoor 4 maanden geen inkomsten gehad, geen leden in kunnen schrijven, geen kinderen kunnen toelaten. Gelukkig hebben de maanden daarna het jaar voor ons nog een beetje goedgemaakt, maar het neemt niet weg dat we dit seizoen eindigen met zo’n 300 gezinsabonnementen minder dan vorig jaar. Zoals gezegd liepen ook de inkomsten fors terug. Gelukkig hebben we onze reserves op peil kunnen houden. We hopen volgend jaar op een corona-vrij seizoen. Maar dat zal de tijd ons moeten leren.

De speeltuin is deze maand nog open! Maak er gebruik van! Zeker als de herfstvakantie goed weer brengt
is het goed toeven in de speeltuin en zullen uw kinderen erg raag nog een keer spelen.

 

 

Augustus 2020

 

De zomer is in volle gang en we puffen onder de hitte. Dat is in de speeltuin ook goed te merken. Er zijn maar weinig bezoekers. De meeste mensen zoeken met deze warmte liever het water op. En wellicht zijn er ook nog veel mensen op vakantie.


Zoals elke zomer hebben we in de vakantieperiode Blikkie op bezoek. Elke woensdag worden tussen 14 en 16 uur verhalen voorgelezen voor de aanwezige kinderen. Lekker even chillen tussen het spelen door.
a.s. maandag, 17 augustus komt het gezelschap KISI de musical Joris en de draak, hoop van zegen opvoeren. Om 11.30 uur en om 12.45 uur zijn er voorstellingen. Geheel gratis voor leden!
Gelukkig is het maandag naar het zich laat aanzien niet meer zo heet, zodat we meer bezoekers verwachten dan de afgelopen week. Een leuk uitje dus in de laatste vakantieweek!


Door de coronacrisis heeft de speeltuin ook flink ingeboet op de inkomsten en leden. We noteren nu zo’n 300 gezinnen minder als lid dan vorig jaar. Omdat de speeltuin tot 31 oktober open blijft is het wellicht nog de moeite om een gezinsabonnement af te sluiten. Je hebt het er zo uit, € 25,- voor het gehele gezin gedurende dit lopende seizoen onbeperkt toegang. En opa’s en oma’s zijn erbij inbegrepen.


Inmiddels gaat de werving van maatschappelijke stagiaires voor het komend jaar gewoon door. We hopen op een seizoen 2021 zonder corona.
Voor dit seizoen blijft ook de lichtjesavond nog steeds staan. We weten de datum nog niet, maar die zal op de website en onze facebookpagina bekend worden gemaakt.

 

Juni 2020.

Ons laatste bericht onder deze rubriek dateert alweer van vier maanden geleden.
Wat is er veel gebeurt in de wereld in die vier maanden. Voor de speeltuin heeft de tijd stil gestaan. Door de Corona-uitbraak zijn we noodgedwongen gesloten. We zouden wel open willen, maar we mogen niet. De regels van de gemeente laten het niet toe.
We willen wel heel duidelijk naar buiten brengen dat we als bestuur op allerlei manieren bekijken wat onze mogelijkheden wél zijn. Nu de horeca weer open mag, zou er voor de speeltuin ook meer mogelijk moeten zijn.
Ons grote probleem is dat we veel vrijwilligers hebben die in risicogroepen vallen. En die mogen niet ingezet worden.
Wederom wordt duidelijk hoe ontzettend belangrijk vrijwilligers zijn in onze maatschappij.
Wellicht gaat er door dit bericht een gevoel bij u leven dat ú misschien een deel van de oplossing kunt zijn. Voelt u zich aangesproken, neem dan contact met ons op.
Inmiddels groeit in de speeltuin gras op plaatsen waar het nooit wilde groeien, staan de stoelen van het terras nog steeds opgestapeld en is de tuin nog steeds zonder kinderen… Hoe anders zouden we het willen zien.
We blijven zoeken naar manieren om toch open te kunnen gaan. Houd onze website en facebookpagina in de gaten. Daar laten we het weten als er iets in de situatie verandert.

 


Februari 2020,

De speeltuin opent het 60e speelseizoen.

Op 1 maart gaat de speeltuin weer open. Een speciaal seizoen, want de speeltuin bestaat dit jaar 60 jaar. We gaan er een heel feestjaar van maken met elke maand wel een activiteit. Voor de maand maart staat de opening op het programma. En we openen spetterend! Er is namelijk een enorm nieuw toestel in aantocht dat op 1 maart voor het eerst door de kinderen in gebruik genomen kan worden. Het is uniek in Nederland en staat nog nergens. Als je in de week voor de opening langs de speeltuin gaat, zul je het zeker wel zien.
De toegang is op 1 maart gratis, zoals altijd.
Uiteraard is het wel mogelijk om weer nieuwe abonnementen af te sluiten. De prijs is niet veranderd: € 25,- voor het gehele gezin (incl. opa’s en oma’s) voor het seizoen 2020.

Op initiatief van de speeltuin zal er op 11 maart ook een tiny forest naast de speeltuin aangeplant worden. Dit initiatief van het IVN Brabant werd door de speeltuin omarmd. Hiermee wordt het toch mogelijk om in de nabijheid van de speeltuin op een natuurlijke manier te spelen. Alle kinderen die aanwezig zijn in de speeltuin, of die in de buurt zijn, mogen op 11 maart in de middag een boompje komen planten! Hartstikke leuk natuurlijk.

We hopen dan ook veel kinderen op 11 maart te zien.
En het kan natuurlijk in combinatie met een bezoek aan de speeltuin. Nu maar hopen op goed weer!
Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: bijgaande foto laat een klein stukje zien van het nieuwe toestel.

Nieuw toestel speeltuin helmond westminiDe speeltuin is open van 10 maart 2019 tot en met 31 oktober 2019.

Lichtjesavond in speeltuin ‘Helmond-West’.

Op 11 oktober is het weer tijd voor onze jaarlijkse traditie: de lichtjesavond.
De speeltuin zal weer verlicht zijn met honderden lampjes waardoor het extra spannend is om
in de speeltuin te komen spelen.
Om 18.00 uur gaat de speeltuin open en tot 21.00 uur kan er naar hartelust gespeeld worden.
Voor ouders zal het weer heerlijk toeven zijn op ons terras terwijl er in het paviljoen van alles
te koop is. Een gezellige avond dus.
Clown Kees komt zodat er ook gelachen kan worden en kinderen even kunnen uitrusten van
het spelen.
Volgend jaar gaan we het aanbod in het paviljoen aanpassen. De landelijke tendens is dat er
steeds meer gezonde voeding aangeboden wordt. Wij kunnen als speeltuin, waar we vooral
met kinderen bezig zijn, hierin niet achterblijven. Om dit te introduceren hebben we voor de
kinderen tijdens de lichtjesavond een gezonde traktatie!
Toegang tijdens de lichtjesavond is uiteraard gratis maar voor kinderen alleen toegestaan met
volwassen begeleiding!
Uiteraard is de entrée op deze avond gratis!

 

RABO club support actie.

Elk jaar organiseert de Rabobank een actie waarbij lokale verenigingen en clubs een financiële injectie kunnen verdienen.

Leden van de Rabobank ontvangen een brief met een persoonlijke code waarmee ze vijf stemmen kunnen uitbrengen op een plaatselijke vereniging.
Hoe meer stemmen, des te meer geld die vereniging ontvangt.

Voorwaarden om te mogen stemmen zijn:
1. Je moet een rekening bij de Rabobank hebben lopen ( in ons geval in Helmond).
2. Je moet lid zijn van de Rabobank.

Lid worden kan eenvoudig, via de website van de Rabobank, of de website over de Rabo club support actie: www.rabo-clubsupport.nl/helmond/deelnemers
Daar kunt u ook van alles lezen over de actie en u vindt er de deelnemers, de speeltuin staat onder stichting speeltuin "Helmond-West".

Als u in Helmond woont, bankiert bij de Rabobank en ook lid bent van die bank, stem dan in ieder geval op de speeltuin, u steunt ons er enorm mee!

Het doel dat we hier aan verbinden is het volgende:
Volgend jaar bestaat de speeltuin 60 jaar! We willen dan graag een mooi nieuw toestel aanschaffen en daarvoor is deze geldelijke bijdrage bedoeld. Het wordt echt de moeite waard, maar we houden de spanning er nog even in, u ziet het aan het begin van het seizoen.

Steun de speeltuin! en stem op ons!

rabobank club support wij doen ook mee1

 


Blikkie weer in de speeltuin!

 

Blikkieklein

 

Dit jaar bestaat Blikkie 5 jaar.
Blikkie is de voorleesbus van de bibliotheek die dan hier, dan daar een keer staat en aan kinderen verhalen voorleest. Een enorm success en een gat in de markt zou je zeggen.
Blikkie komt al enkele jaren in de speeltuin. Wat is er namelijk nou leuker als je flink aan het spelen bent en dan even een pauze wil nemen, om dan jezelf even te laten voorlezen als je zelf op een lekker lui ligkussen ligt. Dát doet Blikkie.
En Blikkie komt ook deze zomervakantie weer in de speeltuin. Elke woensdagmiddag staat de voorleesbus van 14.00 uur tot 16.00 uur weer onder de bomen in de speeltuin.
Misschien is het geen extra reden om naar de speeltuin te komen, maar als je er bent is het wel iets extra’s voor de kinderen.

Zoals velen wel gemerkt hebben die af en toe in de speeltuin komen, ebben we de afgelopen maanden het problem gehad dat onze beheerder ziek was. Gelukkig hebben we het allemaal goed op kunnen vangen, maar dat heeft wel wat hoofdbrekens en extra werk gekost. Natuurlijk hebben we dat er graag voor over, maar we willen toch liever zo’n situatie vermijden.
Daarom doen we nog maar eens een oproep aan iedereen: áls je zin hebt om ons team vrijwilligers te komen versterken, meld je dan! We staan open voor een gesprek en ook als je minder beschikbaar bent, is ere en mouw aan te passen. We zijn blij met alle hulp!

 

Tiny Forest.
De speeltuin heeft, samen met buurtvereniging Apostelhoeve en basisschool Westwijzer het initiatief genomen om een tiny forest te realiseren.
Een tiny forest is een minibosje van maximaal 2 tennisvelden groot, ongeveer 200 m2.
De gemeente wil in Helmond graag minimaal 4 van die bosjes plaatsen en riep geïnteresseerden op om zich te melden. De speeltuin heeft enkele jaren geleden de weg ingeslagen van het natuurlijk spelen. Dat kan op het gebied van de speeltuin niet gerealisserd worden zoals we dat zouden willen. Nu deed zich de mogelijkheid voor om naast de speeltuin, in de driehoek Mgr. Nolensstraat, Arbergstraat, Spoorlijn en de speeltuin een minibosje aan te laten leggen. Het doel van zo’n bosje is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met flora en fauna die er allemaal op zo’n klein gebiedje gaan voorkomen. Bij het bosje komt een ‘buitenleslokaal’. Daar kunnen klassen met kinderen vanuit de basisschool uitleg krijgen. Zie het maar als een biologieles ‘in het veld’. Het IVN kan, vanuit de speeltuin, het Goorlooppark in samen met kinderen om er ook eens een kijkje te nemen. En zonder begeleiding kunnen kinderen er spelen. Een begin van natuurlijk spelen naast de speeltuin.
We begrijpen dat e.e.a. vragen oproept. Daarom wordt op 12 juni een inloopmiddag georganiseerd in de speeltuin. Mensen van het IVN, de buurtvereniging, de Lev-groep en ook de speeltuin zijn daar aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt ook nog meedenken over de vorm en inrichting van het minibosje.
Heeft u interesse, kom dan op 12 juni tussen 16.00 uur en 19.00 uur naar de speeltuin en laat u informeren. Bent u geen buurtbewoner?, geen nood, u bent toch welkom!

Sjef.
Als u de afgelopen weken in de speeltuin bent geweest dan heeft u het ongetwijfeld opgemerkt: onze beheerder, Sjef Filippini staat niet achter de bar.
Sjef is getroffen door een fikse longontsteking en moet rust houden. Dat valt hem niet mee want hij mist zijn bezigheden in de speeltuin enorm. Het bestuur probeert zoveel mogelijk alles op te vangen.
Mocht u denken, ik kan misschien wel een handje helpen, neem dan contact op. Vrijwilligers zijn altijd welkom.
We hopen dat Sjef snel weer beter is.
Tot die tijd is het roeien met de riemen die we hebben. In het uiterste geval kan het betekenen dat we de bar niet kunnen bemannen en dat u niets te drinken kunt bestellen. Onze excuses daarvoor. Maar we proberen dit tot een absoluut minimum te beperken.Kleur in de speeltuin!
Na de hele metamorfose van twee jaargeledenwaren we over eenzaak nog niettevreden.
De onderhoudsgebouwenstaken nog veelte wit aftegen de rest van de speeltuin. Daarhebben we de afgelopenwekenookverandering in latenbrengen. Twee jonge graffiti-kunstenaars, Joep van Linder en Jimmy Blokmahebbeneenmooie graffiti-tekeningaangebracht op de muren in de speeltuin. Hierdoorzijndezemuren nu ook in de sfeergebracht die we in de speeltuinwillen: speels en met eengroeneuitstraling.

muurschildering1

Op zondag 14 april 2019 zal clown Kees optreden in de speeltuin.
Aanvankelijk was dat optreden gepland voor 10 maart, de openingsdag. Helaas viel dat toen letterlijk in het water.
Clown Kees zal zondag optreden vanaf 14.00 uur. Hij laat dan zijn grappen en grollen zien en betrekt vaak veel kinderen bij zijn optredens. Iedereen komt wel aan de beurt!
De entrée voor leden is gratis. Niet-leden betalen € 2,- per persoon.

 

 

Het seizoen is alweer twee maanden onderweg. Twee enerverende maanden.

 

Het weer zit mee, waardoor we een enorme toeloop hebben van gezinnen die lid willen worden. Hier zal misschien ook wel meespelen dat we het seizoen langer gemaakt hebben (van maart tot en met oktober). Word je dan lid, dan kun je er ook langer plezier van hebben.

 

De enorme belangstelling en toeloop van bezoekers heeft ook een keerzijde.

 

We hebben een tekort aan mensen die in het paviljoen aan de bar meehelpen. We proberen er alles aan te doen, maar het valt niet mee om daar vrijwilligers voor te vinden.

 

Mocht dit u aanspreken en wilt u een handje helpen, meld u dan even aan de bar of stuur een mailtje naar info@speeltuinhelmondwest.nl, dan word er contact met u opgenomen en bekijken we of we tot afspraken kunnen komen. De speeltuin zou er enorm mee geholpen zijn!

 

Inmiddels is ook onze vergaderruimte officieel in gebruik genomen als trefpunt door het IVN.

 

Cursussen, lezingen, workshops en vergaderingen van het IVN zullen hier plaatsvinden. Zij treffen elkaar hier. Om dit duidelijk aan te geven hebben we aan de poor teen bordje laten bevestigen dat het IVN in de speeltuin haar thuis heeft. Ook op de deur van de vergaderruimte staat dit aangegeven.

 

De speeltuin deed de afgelopen anderhalve maand mee aan de RABO-clubkascampagne. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. We mochten op 11 mei een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 1844,25 . Daar kunnen we weer mooie dingen mee doen. We vinden het geweldig hoe de Rabobank hiermee het Helmondse verenigingsleven een boost geeft, maar ook willen we alle mensen die hun stem op ons uitgebracht hebben van harte bedanken!(dat waren er 250!) Per slot van rekening vonden zij de speeltuin een goed doel. Voor volgend jaar: word lid van de Rabobank (als je er tenminste een rekening hebt), het kost niets en je kunt er het verenigingsleven enorm mee helpen!

 

 

Opening 2018.

 

Langzaam worden de dagen langer. De zon laat zich wat vaker zien, al is het nog erg koud.
In de speeltuin is te zien dat het nieuwe seizoen dichterbij komt. De toestellen zijn onder hande genomen en klaar voor het nieuwe gebruik.

Inmiddels zijn ook enkele nieuwe toestellen geplaatst. In twee gevallen gaat het om vervanging van versleten andere toestellen. Maar er is ook een nieuwe air-trampoline geplaatst, een luchtkussen waar kinderen lekker op kunnen springen. Natuurlijk zonder schoenen.

We zijn heel erg benieuwd hoe het eerste seizoen na alle veranderingen van vorig jaar gaat verlopen. Na de opening van het paviljoen hadden we een heel erg goed tweede deel van het seizoen, vorig jaar. Maar zet zich dit nu voort? Natuurlijk hopen we van wel. We zullen het zien.

Op 11 maart gaan we weer open.
Erg vroeg dit jaar. We willen kijken of we daarmee onze bezoekers tegemoet kunnen komen. Als het weer een beetje goed is dan is de speeltuin dit jaar twee maanden langer open dan voorheen.
Op 11 maart zal om 13.00 uur wethouder Frans Stienen in een van zijn laatste daden als wethouder, het seizoen officieel openen door de nieuwe air-trampoline in gebruik te nemen.

De entrée is op de eerste dag van het seizoen zoals gebruikelijk gratis. Een mooi moment om eens te komen kijken. Vinden uw kinderen het leuk, word dan lid voor € 25,- voor het gehele seizoen.
Als extra trekpleister hebben we op 11 maart tweemaal een optreden van clown Kees. Al enkele jaren een vaste attractie op speciale dagen.

Image

Speeltuin Helmond-West

Arbergstraat 85

5707 TK Helmond

facebook icon