VOER HIER UW SLOGAN IN

onderdeel 6 DECO


De speeltuin is open van 10 maart 2019 tot en met 31 oktober 2019.

Lichtjesavond in speeltuin ‘Helmond-West’.

Op 11 oktober is het weer tijd voor onze jaarlijkse traditie: de lichtjesavond.
De speeltuin zal weer verlicht zijn met honderden lampjes waardoor het extra spannend is om
in de speeltuin te komen spelen.
Om 18.00 uur gaat de speeltuin open en tot 21.00 uur kan er naar hartelust gespeeld worden.
Voor ouders zal het weer heerlijk toeven zijn op ons terras terwijl er in het paviljoen van alles
te koop is. Een gezellige avond dus.
Clown Kees komt zodat er ook gelachen kan worden en kinderen even kunnen uitrusten van
het spelen.
Volgend jaar gaan we het aanbod in het paviljoen aanpassen. De landelijke tendens is dat er
steeds meer gezonde voeding aangeboden wordt. Wij kunnen als speeltuin, waar we vooral
met kinderen bezig zijn, hierin niet achterblijven. Om dit te introduceren hebben we voor de
kinderen tijdens de lichtjesavond een gezonde traktatie!
Toegang tijdens de lichtjesavond is uiteraard gratis maar voor kinderen alleen toegestaan met
volwassen begeleiding!
Uiteraard is de entrée op deze avond gratis!

 

RABO club support actie.

Elk jaar organiseert de Rabobank een actie waarbij lokale verenigingen en clubs een financiële injectie kunnen verdienen.

Leden van de Rabobank ontvangen een brief met een persoonlijke code waarmee ze vijf stemmen kunnen uitbrengen op een plaatselijke vereniging.
Hoe meer stemmen, des te meer geld die vereniging ontvangt.

Voorwaarden om te mogen stemmen zijn:
1. Je moet een rekening bij de Rabobank hebben lopen ( in ons geval in Helmond).
2. Je moet lid zijn van de Rabobank.

Lid worden kan eenvoudig, via de website van de Rabobank, of de website over de Rabo club support actie: www.rabo-clubsupport.nl/helmond/deelnemers
Daar kunt u ook van alles lezen over de actie en u vindt er de deelnemers, de speeltuin staat onder stichting speeltuin "Helmond-West".

Als u in Helmond woont, bankiert bij de Rabobank en ook lid bent van die bank, stem dan in ieder geval op de speeltuin, u steunt ons er enorm mee!

Het doel dat we hier aan verbinden is het volgende:
Volgend jaar bestaat de speeltuin 60 jaar! We willen dan graag een mooi nieuw toestel aanschaffen en daarvoor is deze geldelijke bijdrage bedoeld. Het wordt echt de moeite waard, maar we houden de spanning er nog even in, u ziet het aan het begin van het seizoen.

Steun de speeltuin! en stem op ons!

rabobank club support wij doen ook mee1

 


Blikkie weer in de speeltuin!

 

Blikkieklein

 

Dit jaar bestaat Blikkie 5 jaar.
Blikkie is de voorleesbus van de bibliotheek die dan hier, dan daar een keer staat en aan kinderen verhalen voorleest. Een enorm success en een gat in de markt zou je zeggen.
Blikkie komt al enkele jaren in de speeltuin. Wat is er namelijk nou leuker als je flink aan het spelen bent en dan even een pauze wil nemen, om dan jezelf even te laten voorlezen als je zelf op een lekker lui ligkussen ligt. Dát doet Blikkie.
En Blikkie komt ook deze zomervakantie weer in de speeltuin. Elke woensdagmiddag staat de voorleesbus van 14.00 uur tot 16.00 uur weer onder de bomen in de speeltuin.
Misschien is het geen extra reden om naar de speeltuin te komen, maar als je er bent is het wel iets extra’s voor de kinderen.

Zoals velen wel gemerkt hebben die af en toe in de speeltuin komen, ebben we de afgelopen maanden het problem gehad dat onze beheerder ziek was. Gelukkig hebben we het allemaal goed op kunnen vangen, maar dat heeft wel wat hoofdbrekens en extra werk gekost. Natuurlijk hebben we dat er graag voor over, maar we willen toch liever zo’n situatie vermijden.
Daarom doen we nog maar eens een oproep aan iedereen: áls je zin hebt om ons team vrijwilligers te komen versterken, meld je dan! We staan open voor een gesprek en ook als je minder beschikbaar bent, is ere en mouw aan te passen. We zijn blij met alle hulp!

 

Tiny Forest.
De speeltuin heeft, samen met buurtvereniging Apostelhoeve en basisschool Westwijzer het initiatief genomen om een tiny forest te realiseren.
Een tiny forest is een minibosje van maximaal 2 tennisvelden groot, ongeveer 200 m2.
De gemeente wil in Helmond graag minimaal 4 van die bosjes plaatsen en riep geïnteresseerden op om zich te melden. De speeltuin heeft enkele jaren geleden de weg ingeslagen van het natuurlijk spelen. Dat kan op het gebied van de speeltuin niet gerealisserd worden zoals we dat zouden willen. Nu deed zich de mogelijkheid voor om naast de speeltuin, in de driehoek Mgr. Nolensstraat, Arbergstraat, Spoorlijn en de speeltuin een minibosje aan te laten leggen. Het doel van zo’n bosje is om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met flora en fauna die er allemaal op zo’n klein gebiedje gaan voorkomen. Bij het bosje komt een ‘buitenleslokaal’. Daar kunnen klassen met kinderen vanuit de basisschool uitleg krijgen. Zie het maar als een biologieles ‘in het veld’. Het IVN kan, vanuit de speeltuin, het Goorlooppark in samen met kinderen om er ook eens een kijkje te nemen. En zonder begeleiding kunnen kinderen er spelen. Een begin van natuurlijk spelen naast de speeltuin.
We begrijpen dat e.e.a. vragen oproept. Daarom wordt op 12 juni een inloopmiddag georganiseerd in de speeltuin. Mensen van het IVN, de buurtvereniging, de Lev-groep en ook de speeltuin zijn daar aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt ook nog meedenken over de vorm en inrichting van het minibosje.
Heeft u interesse, kom dan op 12 juni tussen 16.00 uur en 19.00 uur naar de speeltuin en laat u informeren. Bent u geen buurtbewoner?, geen nood, u bent toch welkom!

Sjef.
Als u de afgelopen weken in de speeltuin bent geweest dan heeft u het ongetwijfeld opgemerkt: onze beheerder, Sjef Filippini staat niet achter de bar.
Sjef is getroffen door een fikse longontsteking en moet rust houden. Dat valt hem niet mee want hij mist zijn bezigheden in de speeltuin enorm. Het bestuur probeert zoveel mogelijk alles op te vangen.
Mocht u denken, ik kan misschien wel een handje helpen, neem dan contact op. Vrijwilligers zijn altijd welkom.
We hopen dat Sjef snel weer beter is.
Tot die tijd is het roeien met de riemen die we hebben. In het uiterste geval kan het betekenen dat we de bar niet kunnen bemannen en dat u niets te drinken kunt bestellen. Onze excuses daarvoor. Maar we proberen dit tot een absoluut minimum te beperken.Kleur in de speeltuin!
Na de hele metamorfose van twee jaargeledenwaren we over eenzaak nog niettevreden.
De onderhoudsgebouwenstaken nog veelte wit aftegen de rest van de speeltuin. Daarhebben we de afgelopenwekenookverandering in latenbrengen. Twee jonge graffiti-kunstenaars, Joep van Linder en Jimmy Blokmahebbeneenmooie graffiti-tekeningaangebracht op de muren in de speeltuin. Hierdoorzijndezemuren nu ook in de sfeergebracht die we in de speeltuinwillen: speels en met eengroeneuitstraling.

muurschildering1

Op zondag 14 april 2019 zal clown Kees optreden in de speeltuin.
Aanvankelijk was dat optreden gepland voor 10 maart, de openingsdag. Helaas viel dat toen letterlijk in het water.
Clown Kees zal zondag optreden vanaf 14.00 uur. Hij laat dan zijn grappen en grollen zien en betrekt vaak veel kinderen bij zijn optredens. Iedereen komt wel aan de beurt!
De entrée voor leden is gratis. Niet-leden betalen € 2,- per persoon.

 

 

Het seizoen is alweer twee maanden onderweg. Twee enerverende maanden.

 

Het weer zit mee, waardoor we een enorme toeloop hebben van gezinnen die lid willen worden. Hier zal misschien ook wel meespelen dat we het seizoen langer gemaakt hebben (van maart tot en met oktober). Word je dan lid, dan kun je er ook langer plezier van hebben.

 

De enorme belangstelling en toeloop van bezoekers heeft ook een keerzijde.

 

We hebben een tekort aan mensen die in het paviljoen aan de bar meehelpen. We proberen er alles aan te doen, maar het valt niet mee om daar vrijwilligers voor te vinden.

 

Mocht dit u aanspreken en wilt u een handje helpen, meld u dan even aan de bar of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan word er contact met u opgenomen en bekijken we of we tot afspraken kunnen komen. De speeltuin zou er enorm mee geholpen zijn!

 

Inmiddels is ook onze vergaderruimte officieel in gebruik genomen als trefpunt door het IVN.

 

Cursussen, lezingen, workshops en vergaderingen van het IVN zullen hier plaatsvinden. Zij treffen elkaar hier. Om dit duidelijk aan te geven hebben we aan de poor teen bordje laten bevestigen dat het IVN in de speeltuin haar thuis heeft. Ook op de deur van de vergaderruimte staat dit aangegeven.

 

De speeltuin deed de afgelopen anderhalve maand mee aan de RABO-clubkascampagne. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. We mochten op 11 mei een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 1844,25 . Daar kunnen we weer mooie dingen mee doen. We vinden het geweldig hoe de Rabobank hiermee het Helmondse verenigingsleven een boost geeft, maar ook willen we alle mensen die hun stem op ons uitgebracht hebben van harte bedanken!(dat waren er 250!) Per slot van rekening vonden zij de speeltuin een goed doel. Voor volgend jaar: word lid van de Rabobank (als je er tenminste een rekening hebt), het kost niets en je kunt er het verenigingsleven enorm mee helpen!

 

 

Opening 2018.

 

Langzaam worden de dagen langer. De zon laat zich wat vaker zien, al is het nog erg koud.
In de speeltuin is te zien dat het nieuwe seizoen dichterbij komt. De toestellen zijn onder hande genomen en klaar voor het nieuwe gebruik.

Inmiddels zijn ook enkele nieuwe toestellen geplaatst. In twee gevallen gaat het om vervanging van versleten andere toestellen. Maar er is ook een nieuwe air-trampoline geplaatst, een luchtkussen waar kinderen lekker op kunnen springen. Natuurlijk zonder schoenen.

We zijn heel erg benieuwd hoe het eerste seizoen na alle veranderingen van vorig jaar gaat verlopen. Na de opening van het paviljoen hadden we een heel erg goed tweede deel van het seizoen, vorig jaar. Maar zet zich dit nu voort? Natuurlijk hopen we van wel. We zullen het zien.

Op 11 maart gaan we weer open.
Erg vroeg dit jaar. We willen kijken of we daarmee onze bezoekers tegemoet kunnen komen. Als het weer een beetje goed is dan is de speeltuin dit jaar twee maanden langer open dan voorheen.
Op 11 maart zal om 13.00 uur wethouder Frans Stienen in een van zijn laatste daden als wethouder, het seizoen officieel openen door de nieuwe air-trampoline in gebruik te nemen.

De entrée is op de eerste dag van het seizoen zoals gebruikelijk gratis. Een mooi moment om eens te komen kijken. Vinden uw kinderen het leuk, word dan lid voor € 25,- voor het gehele seizoen.
Als extra trekpleister hebben we op 11 maart tweemaal een optreden van clown Kees. Al enkele jaren een vaste attractie op speciale dagen.