Beste leden,

Na jaren van overleggen en voorbereiden is na het afgelopen seizoen dan eindelijk de shop de grond in gegaan om de grote metamorfose in de speeltuin tot stand te brengen. Door de aanleg van de Kasteelherenlaan en het Goorlooppark moest de speeltuin van vorm veranderen. Het hekwerk is inmiddels dan ook op de goede plek neergezet. Ook zijn er speeltoestellen verwijderd die niet meer goedgekeurd zouden worden als ze verzet werden. Zo is o.a. de kabelbaan verdwenen. Daarnaast komen er nieuwe speelelementen in de tuin zoals een wilgenbos waar kinderen uiteindelijk met de gesnoeide takken hutten kunnen bouwen. En ja,…. Stel uw kinderen gerust, de geliefde kabelbaan is dan wel weg, er is een andere voor in de plaats gekomen.

Maar, we hadden nog een ander groot plan. Dit moment, dat de speeltuin volkomen op zijn kop gezet zou worden, wilden we aangrijpen om ook onze grote wens, een nieuw paviljoen, te realiseren. Door flinke bijdragen van o.a. de gemeente Helmond en een aantal andere sponsoren hebben we het voor elkaar gekregen. De sloop van de kantine en onderhoudsgebouwen heeft even vertraging opgelopen omdat er vleermuizen in de gebouwen bleken te zitten. Maar toen er uiteindelijk gesloopt werd was het ook zo gebeurd. Inmiddels wordt het nieuwe paviljoen al gebouwd. Het prachtige ontwerp van LXarchitecten krijgt steeds meer vorm.

De onderhoudsploeg heeft al zijn intrek genomen in twee garageboxen die zijn blijven staan na de sloop van het garagecomplex. Ze zijn uitermate tevreden met de ruimte die ze tot hun beschikking hebben gekregen. Het is wat kleiner, maar wel functioneler en een goede uitvalsbasis voor het plegen van onderhoud in de tuin.

Als het gebouw er staat zal het ook onderdak gaan bieden aan de Helmondse afdeling van het IVN. Zij zullen het paviljoen gaan gebruiken om ledenbijeenkomsten en lezingen te houden. Vanuit de speeltuin zullen ze wandelingen in het Goorlooppark gaan ondernemen. We verheugen ons over de samenwerking, niet in de laatste plaats omdat we denken dat we, speeltuin en IVN, elkaar kunnen versterken.

Aan het begin van het nieuwe seizoen moet alles bij elkaar komen. De tuin die totaal veranderd is moet klaar zijn. Het paviljoen gaan we openen, het IVN gaat verhuizen en krijgt in het paviljoen een nieuw thuis. Op 26 maart gaan we om 13.00 uur de poort weer feestelijk openen. Er zullen de nodige activiteiten zijn en uiteraard is de entree op die dag gratis. Dat zal het moment zijn dat Helmond-West zijn pareltje weer terug heeft. Alleen mooier dan ooit tevoren!

Bij deze brief vindt u ook de rekening voor het lidmaatschap voor het komende seizoen. De hoogte hiervan is niet veranderd: € 25,-. Wilt u de laatste maanden voor de opening ook op de hoogte blijven van de vorderingen van de aanleg van de tuin en de bouw van het paviljoen, kijk dan naar de website: www.speeltuinhelmondwest.nl en like ons op facebook. We zullen zorgen voor een regelmatige update.