De Beweegtuin is een leefstijlinterventie om ouderen in beweging te krijgen en houden. En dat in de gezonde buitenlucht. Door middel van de beweegtoestellen werken ouderen met de begeleiding van de buurtportcoach aan een gezonde leefstijl, maar ook aan verbetering van lenigheid, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en kracht. Bovendien heeft de Beweegtuin een positieve invloed op de sociale contacten tussen de deelnemers onderling en tussen de deelnemers en de buurtsportcoach.

Voor elk toestel heeft de buurtsportcoach oefenvormen uitgewerkt waarbij rekening is gehouden met de mogelijkheden van de deelnemers. Het gebruik van de beweegtoestellen wordt voorafgegaan door een warming-up van 30 minuten, meestal door te bewegen op muziek.

De 'Beweegtuin Helmond West' is een leuke en laagdrempelige manier om samen met anderen in beweging te komen. Op maandag, dinsdag en woensdag van 9:00 - 10:00 uur en op maandag van 13:00 – 14:00 uur gaat buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant samen met u trainen in de Beweegtuin. De Beweegtuin is geschikt voor volwassenen en senioren en deelname is gratis. Na afloop drinken we gezellig een kopje koffie of thee.

Kom gerust eens kijken of het iets voor u is. U vindt de Beweegtuin in Speeltuin Helmond West aan de Arbergstraat 85. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristian van den Nouwlant van stichting JIBB Helmond: 06 - 29 04 64 99, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.