De Beweegtuin is een leefstijlinterventie om ouderen in beweging te krijgen en houden. En dat in de gezonde buitenlucht. Door middel van de beweegtoestellen werken ouderen met de begeleiding van de buurtportcoach aan een gezonde leefstijl, maar ook aan verbetering van lenigheid, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans, coördinatie en kracht. Bovendien heeft de Beweegtuin een positieve invloed op de sociale contacten tussen de deelnemers onderling en tussen de deelnemers en de buurtsportcoach.

Voor elk toestel heeft de buurtsportcoach oefenvormen uitgewerkt waarbij rekening is gehouden met de mogelijkheden van de deelnemers. Het gebruik van de beweegtoestellen wordt voorafgegaan door een warming-up van 30 minuten, meestal door te bewegen op muziek.

De 'Beweegtuin Helmond West' is een leuke en laagdrempelige manier om samen met anderen in beweging te komen. Op maandag, dinsdag en woensdag van 9:00 - 10:00 uur en op maandag van 13:00 – 14:00 uur gaat buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant samen met u trainen in de Beweegtuin. De Beweegtuin is geschikt voor volwassenen en senioren en deelname is gratis. Na afloop drinken we gezellig een kopje koffie of thee.

Kom gerust eens kijken of het iets voor u is. U vindt de Beweegtuin in Speeltuin Helmond West aan de Arbergstraat 85. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristian van den Nouwlant van stichting JIBB Helmond: 06 - 29 04 64 99, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In onze speeltuin bevindt zich ook de beweegtuin voor de wijk Helmond-West. In 2016 werd gestart met twee momenten in de week dat er onder begeleiding gesport kon worden. Het aantal deelnemers groeide gestaag uit. In weer en wind gaat het sporten door. Slechts enkele keren is het door vorst of hevige regen niet doorgegaan. Op dit moment is een punt bereikt dat de twee momenten in de week te weinig zijn om alle mensen die belangstelling hebben en mee willen doen ook die kans te bieden. Daarom is het aantal momenten dat er gesport kan worden uitgebreid.

Met ingang van maandag 27 maart is de beweegtuin voortaan op vier momenten in de week in gebruik:
Op elke maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 uur tot 10.00 uur én op elke maandag van 13.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens alle beweegmomenten is professionele begeleiding aanwezig: Kristian van den Nouwlant van JIBB. Heb je interesse en denk je erover ook mee te gaan doen, kom dan gerust eens langs en kijk of het iets voor je is. Naast bewegen is het ook gezellig met na afloop een kop koffie of thee.